12 Temmuz 2017 Çarşamba

Gopala - Kopal

Gopala (Kopal) köyü Erzurum Karaçoban'a bağlıdır.

Bu köyde yaşayan Redkilerin soy isimleri: Elma, Aktaş, Akdağ, Aslan, Bilmez, Tilki, Kaplan, İnce, Kuş, Kayadayı, Yıldırım, Yaprak, Tunç, Diler, Karakaya, Yazan, Güneş, Coşkun, Temeloğlu, Arslan, Elçelik, Durmaz, Çakar, Bilir, Türkmen.

Ayrıntılı bilgi ve soy ağaçları REDKANLILAR isimli kitapta. Kitap için BURAYA ⬅️ tıklayın.

19 yorum:

  1. Bizde Redkanız bizimde Aile büyüğümüz Gulli Cevar Ağa ve oğlu Ali Eşref Paşadır . Bende Süleyman Şolkan (Şolk) Ağanın torunuyum . Şolķ lakabını Ali Eşref Paşa Dedeme vermiş dedemin Ağaligini tescil etmiştir Selam Saygı Dua ile.

    Şolık (şolik) türkçe isimi Bulamaç Bordo bulamaç çeşidi var . Ali Eşref paşanın ve ordusunun atlarına o bikyi veriyorlar . Dedemin lakabını Ali Eşref Paşa şolık veriyor . Biz o ismi aile olarak kullanıyoruz

    YanıtlaSil
  2. Kopol koyun de pasinler çok yerleşen var

    YanıtlaSil
  3. Ben mala evlé beco aşiretindenım dedemin ismi battal Tunç Slav u rez jı bo Éla redkan jı bo eşira kumki

    YanıtlaSil
  4. Slm mamoste herhalde Erhan ve Derdiyok mala melki ile Canga soyismi Karaçoban ve segran dan yanlışlıkla gopala köyüne yazılmış bunlar orda deyil selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba değerli büyüğümüz. Düzeltildi.

      Bazıları bilinçli yada iyice bilmeden,bizlere yanlış bilgi veriyor. Bu tür yanlış bilgilere denk geldikçe bizi uyar, düzeltelim.

      Selamlar.

      Sil
  5. Kopal köyündeki Redkanlılar:

    Kopal Mala Sevo şolıki-Mala Aqo rahmetli Melle Xıdır çekemilerin bir kolu sayıyordu


    Mala Rese kendilerine Hozıkinin bir kolu sayıyor. Mala Bece ve mala Eliye bılurvan Kumıki (bu arada rahmetli Ali beynelminel (bulur) Kaval çalardı) Mala Şemekore kendilerine bazen şolıki bazende Resılere yakın sayıyordu. Mala Hüso (Hüseyin Osı) Dızeli Ayrıca Mıheya onlarda Mala Esko mala Sofya yani mala tırki bilmez diyorlar. Çekemiler var bir kaç aile mala bilen diyorlar soyisimleri Aslan birkaç hane Mala berber var dahada küçük gruplar olabilir kopalanlı bilen biri olsa daha kapsamlı bilgi verebilir. Birde mala sıvodan bazıları diyor biz Sadun ağanın torunuyuz bu Sadun u bulamadım kimdir acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim dedemdir revandada ağaydi burdada

      Sil
    2. Merhaba adimin kopal ailesini unutmuşsunuz asıl yerlisi kopal ailesidir

      Sil
    3. Merhaba. Bu aile hangi aşiretten?

      Sil
  6. Merhaba ben admine teşekkür ederek başlamak istiyorum Van Özalp Koseyileri hakkında bilgiler paylaşmak istiyorum Van merkezde 200 hane Özalp merkez 100 hane Şemsettin koyu Tamam'ı koseyidir soyadları Yıldırımçakar dır koçkıran Tamam'ı koseyidir soyadları Çavaş Demir Yıldırımçakar daha bilmediğim bazı soyadları olabilir Mérgewi Yıldırımçakar Zorlu Hökerek Günel Tak aileleri bilmediğim başka ailelerde olabilir usıbheyder köyü Özbey büyükdere Öner Durgun Güleş unuttuğumuz soyadlar olabilir.Neçrava köyü Dinler Uygun Öner tanımaz yaltyirk Cansu aileleri koseyidir Özalpta Ağabey Özbey lisesi koseyi bir iş adamı holding sahibi Orhan Özbey yaptırmıştır dedesi merhum Ağabey Özbeyin adını vermiştir .Koseyilerin 200 hane kadar Konyaya yerleşmiştir Saray sırımlı köyü Koseyileri tamamı Konyaya yerleşmiş tir soyadları Zengin .Çaldırana bağlı Şerebegya köyü koseyidir saraya bağlı örenburç köyünde 20 hane selexanede birkaç saray merkezde birkaç aile koseyidir Çubukluda seydibegde çok az koseyi aile vardır yarımkay derebegya
    Canik köylerinde Koseyiler var fakat fazla bilgi sahibi deyilim Özalp merkeze çok yakın üçevler köyü Günde Mikayil tamamı Yıldırımçakar ailesine aittir. Özalp Koseyileri köyleri ve sayıları az olmasına rağmen başka hiç bir aşiretin ağanın beyin etkisinde kalmamıştır herbir ailesi mal mezın adıyla sanıyla tanınan şahıslar ve ailelerdir .Şemsettin köyünün özelliği çok sayıda okumuşu avukat doktor mühendis öğretmen 250 kadar şahsiyet yetişmiştir usıbheyder li Orhan Özbey Türkiyenin sayılı holdinglerin başında gelir.diyer köylerimizde mutahit esnaf galerici Emlakçı yapsatçı ve Inşaatçı Usta vardır.-halkımızın diyer bir özelliği alimleri melleleri çoktur.halife İbrahim yada ğelife koseyi binbaşı rütbesi ile Rus işgalinde komutanlık yapmıştır Cumhuriyet döneminde şehit edilmiş kuyuya atılmış ve gece gizlice cenazesi alinarak Neçarava köyünün dağında defin edilmiştir.mezarı halen ordadır.çiyay ziyarete olarak bilinir ailesinde çok sayıda imam Yetişmiştir Yeğeni Ömer hoca Erek dağında Bediüzzaman la görüşmüş ve dersler almıştır. yazacak çok şey var zamanla inşaallah.herkese selamlar saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Pısmam doğru yazmışsınız ben çekemin ailesinden zamanın da Urfa ya gelmişiz urfadaki soyadımız Akdemir Gopala köyünden gelmişiz. Erzurumdaki akrabalarla irtibatlıyız Allah onların eksikliğini vermesin. Bütün rêdkan aşiretine selam olsun.

    YanıtlaSil
  8. Bi de sadece Erol ailesi ile değil Arslan ailesi ile de akrabayız bizim amcaoğluları olur kendileri...

    YanıtlaSil
  9. Cevahir ailesinde bir de Türkmenler var onları görmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevahir ailesi dediğin, Cevher Ağa ailesi mi?

      Birde Türkmen ailesi nerede yaşıyor?

      Sil
  10. Merhaba mala rese ailesi olarak birçok soy isim mevcut Taş durmaz ime horoz Karataş Yurttapan vs. Çoğunluk olarak Kağızman şaban köyü karacoban kopal köyü Konya ve İstanbulda ikamet etmrktelerdir

    YanıtlaSil
  11. Bende mala resiyim mala rese mala şemekore birbirine yakın akrabamı

    YanıtlaSil
  12. Benim soy ismim kopal babam Erzurumlu

    YanıtlaSil