1 Haziran 2017 Perşembe

Duman

Duman köyü eskiden Erzurum Hınıs'a bağlıydı. Daha sonra Karaçoban ilçesine bağlandı. Köy Redkilerin yaşadığı bir köydür.

Köydeki Redkilerin soy isimleri: Dayan, Demirdaş, Gürbüz, Taş, Terüt, Tercan, Çintimur, Işık, Kuas, Taşdemir, Aktı, Elkoçak, Alagaş.


Ayrıntılı bilgi ve soy ağaçları REDKANLILAR isimli kitapta. Kitap için BURAYA ⬅️ tıklayın.








Not: Bu köyde yaşayan Redkiler bizlere soy ağaçlarını gönderirlerse bu bölüme ekleyeceğiz.


Merhum Sofi Süleyman Dayan.


Redki aşiretinin Kumki kolundan Elo. Erivan Nalbant köyünde Ruslara esir düşer ve bir daha kendisinden haber alınamaz. Iğdır Kerimbeyli köyündeki Kuas ve Karaçoban Duman köyündeki Çintumur ailelerinin amcasının oğludur.

15 yorum:

  1. Salih Timar:

    yaka soy isimleri Iğdır kerimbeyli milo dan gitmişler xıdır. oğlu. nadır. oğulları Kemal. Abdullah. Engin dir xıdır mala şero ailesinden use nin (Yusuf) un oğlu dur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekir Heci cibirin oğlu değil kardeşidir. Onun için Bekir demişler. Bekir aile büyüğüdür. Ali dedemiz Karibelgten vefat edene kadar Şecere Bekirin torunu Süleyman Şolkideydi. Ondan sonra Süleymanı Şolkinin Ali oğlunun hanımi Mala Heci cibirden kızlarinı götüroyorlar gelin şecereyi öyle götüyor. Baba Annem 84 yaşinda dede 20 yıl önce vefat etti bize öyle anlatıyordu. Orda büyük bekirdir. Onunla tanınyorlar.

      Sil
    2. Merhaba. Sizin dediğiniz Bekir ile Heci Cıbir oğlu Bekir aynı değil. Anlatayım;

      Ewbekırê Redkani'nin oğlu Heci Cıbir, Heci Cıbir'in oğlu Melle Bekır var.

      Birde Heci Cıbir'in kardeşi Heci Eli var. Heci Eli'nin de bir oğlunun ismi Bekir'dir.

      İki Bekir kardeş çocuklarıdır.

      Heci Eli oğlu Bekir, Guli Cewer gilin dedesidir. Heci Cıbir oğlu Melle Bekir ise, Redkan aşiretinin Bekıri kabilesinin babasıdır.

      Heci Cıbir, Heci Eli bunlar sekiz kardeştir. Heci Cıbir'den sonra aşiretin liderliği, Heci Eli'nin soyu tarafından yapılmış.

      Sil
  2. Ramazan Narmanoğlu: Mala bedir nadir bizimle amca çocukları.

    Bizler ise loponun oğlu mihonun torunlarıyiz bedir nadir onlar mihonun kardeşinin çocukları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nadirla Yusuf'un torunuyum annemle babam amcaoglu hacı Nurettin gurbuzun oğlu yakup

      Sil
  3. Ramazan Narmanoğlu: Erep amcamin dedigi iseloponun 6 oglu var biz mihonun torunlariyiz bedir nadir kardeşlerin babalarını bilmiyorum söylemesi mihonun kardeş çocukları bedir nadir bide kardeş çocukları hopveran mala uskani hamit çavuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben nadirla Yusuf'un. Torunuyum babamla annem amca çocuğu bedir nadir Yusuf İbrahim bunlar Ömer yani Emonun ogullari

      Sil
  4. Mala Bedır ile ilgili yapılan ağaçta çok yanlış var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Yanlış olan yerleri bize gönderin, düzeltelim.

      Sil
  5. Merhaba yukarıda Duman Köyünde Dızeli ailesinden bir kaç aile olduğu soyisimleri Durmaz ve Çil olduğu denilmiş. Ben bugün Duman Köyünden Nurettin Xalıt tan sordum sizin köyde Dızeli Varmı yok dedi.Bende olmadığını biliyorum teyit amaçlı sordum. Sanırım bir yanlışlık olmuş Duman Köyünde Dızeli yok Durmaz ve Çil aileleri Gündüz köyünde dirler bence İbo komu ile karıştırılmış. Düzeltme yapılsa çok iyi olur ve bu konuya Kırımkaya köyü sayfasındada bahsedilmiş. Selam sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Selam arkadaşlar merhum sofi Suleyman nın resmi kimde vardi bu sitede paylaştılar benim babamın dedesi nın ismi sofi Süleyman dumanda gelme Sarikamiş a bilgi alacağım

    YanıtlaSil
  7. Merhaba arkadaşlar sofi seleyman nın resmi kim bu siteye ekledi ekleyen rıca ediyorum 05374108136 arasın konuşalım

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar selamlar. Annelerin babaları dedeleri duman köyünden ayrılmışlar ve Konya Ereğli’ye yerleşmişler. Tabiki çok eski soyadlarını bilmiyorlar. Ancak Erzurum’da güneş ve bülbül soyadlı akrabaları olduğunu konuşurlar. Teknoloji bu kadar yoktu ve büyüklerin birbirini aramaması bağları koparmış. Annem Durdane yıldırım babam merhum Ahmet Yıldırım’ın babalarıda dedemler yani erzurum narman tarafından gelip Ereğli’ye yerleşmişler.

    YanıtlaSil
  9. Şanlıurfa Bozova da var geçmişler sulrymaniye kerkukten geldiğini soylerlerdi

    YanıtlaSil
  10. Slm ben duman köyünde xalıt ın oğlu Nurettin kuas elo dedemin bütün akrabalarına slm söylüyorum

    YanıtlaSil