31 Mayıs 2017 Çarşamba

Bostankent

Bostankent köyü Muş'a bağlı bir köydür.
2020 itibariyle 215 hane olan Bostankent köyünde, 184 hane Redkan aşiretinin Koseyi kolundan, 17 hane Redkan aşiretinin Qewişi kolundan, 14 hane de Moti aşiretindendir.

Köydeki Redkilerin soy isimleri: Özkan, Özdemir, Uslu, Uçurum, Tan, Tuncer, Yurdakul, Yayalaz, Yavşan, Ekmekçi, Elgün, Ekmen, Tekin, Üzüm, Kotan, Akalın, Aslan, Akkoy, Baybura, Boz, Bacı, Birlik, Çiftçi, Çelik, Çiçek, Çimen, Karakay, Harçın, Güngör, Gültekin, Sagut, Şener, Karabey, Kaya, Oflus, Orhan, Yeşil, Yılmaz, Yalçın, Öğe, Özmen, Seki, Sevinç, Eldemir, Dede, Uçar, Uçtuk, Atalay.


Ayrıntılı bilgi ve soy ağaçları REDKANLILAR isimli kitapta. Kitap için BURAYA ⬅️ tıklayın.

6 yorum:

  1. Yayalaz ailesi osman é Biro torunlari olup ağrı isyaninda igdir aralık aşağı eretan köyünden Muş bostankent köyüne göç etmişler.
    Yayalaz ailesinin soya ağacı : yasin YAYALAZ.siddik'n oğlu, Sıddık Cahangirin oğlu, Cahangir Ahmet'in oğlu, Ahmet Osman'ın oğlu. Osman Bironun oğlu.Bıro NEHMONUN'nin oğlu NEHMO Âmme'nin oğlu Âmme ŞEYH İBRAHİM'İN oğludur.

    YanıtlaSil
  2. Mala cunu sagut aylesi cunu ravanda şamiranda şehit olmuş

    YanıtlaSil
  3. hocam orda karakaya ile karakay zaten amcaoğulları yani aynı aile ayirmissiniz bide köyde oflaz soyismi yok ordada bi hata olmuş sanırım sadece oflus var başka bi yerde okuduğuma göre sizde bostankentliymissiniz bizim köyden birinin böyle arastirmalarda bulunmasi çok güzel bişey bizim gibi yeni nesillerin soyunun nerden geldiğini bilmesine, öğrenmesine vesile olduğunuz için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. Bizde Redki aşiretindeniz.
    benim dedelerim erivandan ıgdır kars (kagizman) erzurum (karayazı) bayburt ve son olarak muş bostankent koyunde kaliyorlar yalniz bayburtta dedemizin kardesi ailesiyle beraber kay bolmuşlar ismi avdo haniminin ismi sone (songül) bir oglunun ismide yusuf idi. bizim soy ismimiz usun varsa irtibata geçebilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. Cunolar önce koseyiler ile kalıyor onların yanında sonra Cunolar kosenin çocuklarını dövünce kırgınlık olmuş. Cuno sonra Nexwaşelere gitmiş orada yine aynı şeyler olmuş Nexwaşelerde aynı şeyi demiş biz Cunolar bakıyoruz gelip çocuklarımızla kavga ediyor demiş. Sonra cuno yine küsüp Xelifelerin yanına gidiyor. Sonra cuno yine küsüp Xelifelerin yanına gidiyor Xelifelerde Cuno'ya yine kendi ailesinden olmayan yabancı bir kızla evlendiriyorlarmış. Cuno erken ölmüş.

    YanıtlaSil
  6. bende bir koseyim helife kolundan

    YanıtlaSil